Swedish

Vadee Ayurveda massage

AYURVEDA india thai massage - with warm herbal compress

Vadee från norra Thailand

Jag heter Vadee och kommer från norra Thailand, Chiang Mai.

Jag är utbildad/certifierad - har mångårig erfarenhet av den Indiska såväl den Thailändska massagen.

 

Jag känner glädje och harmoni när jag hjälper människor med att slappna av och uppleva det välbefinnande som massagen ger.

I min buddistiska livsåskådning tror jag på att vi åter-

skapas i en ny tillvaro och ett nytt liv. Man skall göra goda saker i sitt nuvarande liv. Då blir nästa liv ännu bättre. Jag vill att du skall unna dig att må väl i sinne och kropp.

 

Den Indiska Massagen, AURUVEDA, har många likheter med thaimassagen men är mycket mjukare och fokuserar mer på muskelbehandling med VARMA oljor. Många olika oljor används. Exempelvis kokosnötsolja, olivolja och senapsolja för att näma några. Jag använder oljor från växtriket och de är välgörande för kroppen.

Massage sker med varma örtknyten som innehåller Thailändska örter t.ex. citrongräs, ingefära, limeblad och brutet jasmin ris. Thailändska örter är kända för att ge lindring vid olika åkommor t.ex. svullnader, inflammationer, reumatism. och ischias. Bindväven mjukas också upp ordentligt vid denna typ av massage. Man kan likna det med en "risbastu" fast betydligt mjukare.

 

Unna dig Aeroveda massage - Det är du värd

Vid akuta inflammationer i ländrygg så rekommenderar jag två täta (två till sex dagars vila) behandlingar hos mig. Första behandlingen jobbar jag igenom fot och ben och lättare ländrygg alternativt nacke – där det onda sitter.

 

Andra besöket koncentrerar jag mig, mer, där de onda ”knutarna” kan tänkas sitta. Har de en bra fot så har du oftast en bra rygg.

 

Flera företag rekommenderar sin personal att förebygga skador på nackar och ryggar. Detta p g a det stilla sittande arbetet som många tjänstemän har.I flera fall recuceras priset med upp till 50 - 70 %, då din arbetsgivare betalar tillbaka till dig. Fråga din arbetsgivare om de kan bidraga till din hälsa och på sett få en nöjdare medarbetare. Och fysiskt mer effektiv. Jag samarbetar med fregistrerat AB så din arbetsgivare får göra sina avdrag.

 

För att göra det lite enklare har jag endast ett erbjudande som är lätt för mig att kommunicera. Jag hoppas naturligtvis att det skall passa just ditt behov. Till 90 % är min erfarenhet att det gör det. Jag masserar med varma örtknyten under 1,5 timmar. Förutom att jag får igång kroppens inre system så skrapar jag försiktigt bort det yttre skiktet av gammal hud. Priset är 500 kr.

 

Ayurveda, eller kunskapen om livet (ayur: kunskap, veda:liv), är en indisk läkekonst med tusenåriga anor från den vediska kulturen. I ayurveda är åtgärder för att bibehålla en god hälsa väl så viktiga som att bota och lindra sjukdomar

I ayurveda botar vi obalans med motsatsen och om alla doshor är i obalans finns teoretiskt ingen motsatts som kan bota! Det är detta som gör det så svårt att bryta detta tillstånd. Men då kan vi ta till djupare kunskap i ayurveda om naturen och hur människan fungerar. Människan och kroppen är en fantastisk apparat och det viktigaste vi bör veta är att kroppen har ett fantastisk självläkande system och att vi måste bara ge kroppen chans att få igång dessa processer. I ett kaos tillstånd i kropp och sinne är dessa satta ut spel. Det man behöver göra då är att ingjuta Sattva i kropp, sinne och själ. Sattva är den kraft i naturen som är uppbyggande och kärleksfull. Sattva är aktiv tex på våren när alla växter vaknar och växter upp ur sin dvala. Genom att ingjuta sin klient med och i sattva, skapar det ett tillstånd som öppnar viktiga energibanor i kroppen, (srotas) och hjälper till rena dessa från trauman som ligger begravda här. Trauma och obehagliga minnen sätter sig i energisystemet och blockerar informationsutbytet i kroppen. Med följd att kroppens naturliga läkeprocess inte kan fortskrida som de normalt gör. Genom att stimulera de viktiga energipunkterna extremt kärleksfullt (marma punkter, andra benämner dem trigger punkter, akupressurpunkter etc) kan vi lösa upp mycket av de destruktiva blockeringarna. Sedan är det viktigast, vänta os se. Nu har vi gett kroppen en chans att börja hela sig själv.

 

 

Vad gör massagen

 • Tar bort smärta och värk - Ischias
 • Mjukar upp dina stela leder
 • Reumatiska bevär kan stimuleras något
 • Migränen minskas påtagligt
 • Domningar i armar och fingrar minskas
 • Trötta muskler i nacke stimuleras igång
 • Ländryggens muskler stimuleras igång
 • Blodflödet ökar i hela din kropp
 • Benens artärer stimuleras också
 • Hudceller avlägsnas med örtknytet
 • Värmen skapar ny balans i kroppen
 • Behov av vatten som därrefter renar kroppen - drick minst 1 liter efteråt

Från maj t o m aug

Återkommr senare med information2015 när jag åter i Sverige

 

Den typ av massage som är populärast eller snarare passar bäst här i norden och den sattviska massagen som utförs med varma aromatiska oljor. Vi lever i ett klimat och med ett tempo i samhället som kan kallas för”vata”, Om vata ökar i kroppen ger det ofta upphov till värk och som tex vid fibromyalgi. Då har vata ökat i kroppen och slagit sig ner i muskelvävnaden. Inte helt ovanligt är finna att musklerna och vävnaden samtidigt har samlat på sig slaggämnen och stagnerad vätska som ( kapha obalans) och som följd har området blivit inflammerat (som är en pitta obalans).

Mao har vi ett tillstånd i muskler och vävnaderna där alla tre doshorna är ur balans.

Vilken typ av massage skall man då använda på detta tillstånd?

 

Boka tid 070 577 2551